Lekka zupa pomidorowa z kapustą pekińską
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
marchewka młoda - 3 szt.
seler naciowy - 3 szt.
ziemniaki - 5 szt.
świeży lubczyk do smaku
domowa jarzynka do smaku
sól, pieprz, cukier do smaku
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 3-4 szt.
Dodatkowe informacje:
Zupę można zabielić śmietaną, jogurtem greckim albo zwykłym mlekiem.Sposób przygotowania:
Zagotować 2 litry wody, doprawić domową przyprawą jarzynową, dodać liść laurowy, gałązkę świeżego lubczyku i ziele angielskie. Pogotować 15 minut, dodać pokrojone warzywa i gotować do miękkości. Doprawić koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i cukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.