Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyLekkie placuszki z młodej cukinii
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Lekkie placuszki z młodej cukinii

Lekkie placuszki z młodej cukinii

H A B I B I ☺

Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski

Kuchnia (region): polska, włoska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, owies, nabiał krowi

20 osób lubi to
23 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

30 min 3 porcje

Składniki:

młoda cukinia - 500 g
mąka owsiana lub zmielone płatki owsiane - 2/3 szklanki
jajka - 3 szt.
sól czosnkowa, pieprz, kozieradka mielona, koperek do smaku
olej kokosowy do smażenia trochę
masło klarowane do smażenia trochę
ser gorgonzola do smaku

Dodatkowe informacje:

Placuszki są bardzo delikatne i trzeba ostrożnie odwracać je na drugą stronę. Do smażenia łączę dwa rodzaje tłuszczu, bo placuszki zyskują dobry smak, ale można usmażyć je w zasadzie na dowolnym tłuszczu.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Cukinię umyć, osuszyć, utrzeć na tarce o największych oczkach. Dodać całe jajka, przyprawy i mąkę owsianą.
Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na kilka minut do spęcznienia mąki.
Na patelni rozpuścić olej kokosowy i masło klarowane 1:1 i łyżką kłaść średnie porcje ciasta - smażyć pod przykryciem, z obu stron na złoty kolor.
Gotowe placuszki podawać z ulubionym rodzajem sera gorgonzola.
20 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 220 g - FINCK AYURVEDA

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 220 g - FINCK AYURVEDA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA OWSIANA PRAŻONA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA OWSIANA PRAŻONA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKINIA ŚWIEŻA BIO (około 0,60 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKINIA ŚWIEŻA BIO (około 0,60 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SER GORGONZOLA BIO 125 g - BIO-VERDE

    Więcej o produkcie na stronie

    SER GORGONZOLA BIO 125 g - BIO-VERDE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KOPEREK ŚWIEŻY (PĘCZEK) BIO (POLSKA) (około 20 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    KOPEREK ŚWIEŻY (PĘCZEK) BIO (POLSKA) (około 20 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika H A B I B I ☺

  • Zielone szparagi z patelni

     H A B I B I ☺
  • Cukinia w parmezanowej panierce

     H A B I B I ☺
  • Twaróg wędzony ze śmietaną i czarną rzepą

     H A B I B I ☺
  • Bajaderki rumowe dla dorosłych

     H A B I B I ☺
  • Zupa fasolowa z kalafiorem

     H A B I B I ☺
  • Kimchi - kapusta pekińska, ogórek, marchew, rzodkiew daikon

     H A B I B I ☺
  • Śliwki w soku własnym - bez cukru

     H A B I B I ☺
  • Mangold a'la botwinka

     H A B I B I ☺
  • Makaron gryczany w sosie pomidorowym z brokułami

     H A B I B I ☺
  • Nocne gołąbki z piekarnika

     H A B I B I ☺
  • Skórka pomarańczowa w syropie

     H A B I B I ☺
  • Serek wiejski z pesto z czosnku niedźwiedziego

     H A B I B I ☺
  • Omlecik z parówkami

     H A B I B I ☺
  • Babka majonezowa

     H A B I B I ☺
  • Bruschetta po polsku

     H A B I B I ☺
  • Rozgrzewający rosół drobiowy

     H A B I B I ☺
  • Kiszone zielone szparagi

     H A B I B I ☺
  • Smażone kanie w bułce tartej i parmezanie

     H A B I B I ☺
  • Jarzynowa zupa krem

     H A B I B I ☺
  • Filet drobiowy z chrzanem

     H A B I B I ☺
  • Sałatka z zielonych pomidorów z papryką

     H A B I B I ☺
  • Babeczka z kubeczka

     H A B I B I ☺
  • Kiszona kapusta emigrantów

     H A B I B I ☺
  • Ketchup dyniowo-paprykowy

     H A B I B I ☺
  • Gofry ziemniaczane na słodko

     H A B I B I ☺
  • Dietetyczny shake twarogowy z morelami

     H A B I B I ☺
  • Wegański majonez jaglany

     H A B I B I ☺
  • Musztarda dyniowa

     H A B I B I ☺
  • Zimowy dżem egzotyczny - kiwi, banan, persymona

     H A B I B I ☺
  • Pierogi z twarogiem waniliowym i bananem

     H A B I B I ☺
  • Budyniowa babka bananowa

     H A B I B I ☺
  • Galaretka jabłkowo-miętowa

     H A B I B I ☺
  • Mniszek lekarski kiszony tradycyjnie

     H A B I B I ☺
  • Kiszone rzodkiewki

     H A B I B I ☺
  • Ogórki azjatyckie

     H A B I B I ☺
  • Minestrone w wersji jesiennej

     H A B I B I ☺
  • Galaretka z białym winem

     H A B I B I ☺
  • Dżem dyniowo-pomarańczowy

     H A B I B I ☺
  • Maślana kasza kukurydziana na słodko

     H A B I B I ☺
  • Puree z jadalnych kasztanów

     H A B I B I ☺
  • Wegetariańskie gołąbki

     H A B I B I ☺
  • Sorbet z mango dla dorosłych

     H A B I B I ☺
  • Szyszki krówkowe z amarantusem i żurawiną

     H A B I B I ☺
  • Zupa krem z kukurydzy

     H A B I B I ☺
  • Sos z awokado i śmietany

     H A B I B I ☺
  • Zakwas pszenno-gryczany

     H A B I B I ☺
  • Domowa przyprawa JARZYNKA

     H A B I B I ☺
  • Mus z mango z nutą limonki

     H A B I B I ☺
  • Kolorowa sałatka z cukinią

     H A B I B I ☺
  • Żółciak siarkowy w słodkiej marynacie

     H A B I B I ☺
  • Wiosenne śniadanko

     H A B I B I ☺
  • Makaron tagliatelle z cukinią i kurczakiem

     H A B I B I ☺
  • Słodki sos chili

     H A B I B I ☺
  • Syrop z płatków dzikiej róży

     H A B I B I ☺
  • Golonka pieczona w porterze

     H A B I B I ☺
  • Lekka zupa jarzynowa z grysikiem

     H A B I B I ☺
  • Kimchi ogórkowe (oi kimchi)

     H A B I B I ☺
  • Biszkopt z jabłkami i jagodami

     H A B I B I ☺
  • Korzenny pikantny ketchup z jabłkami

     H A B I B I ☺
  • Zupa z grilla

     H A B I B I ☺
  • Tyrolska sałatka serowo-szynkowa

     H A B I B I ☺
  • Pasta lubczykowa na zimę

     H A B I B I ☺
  • Szybki dżem z kiwi

     H A B I B I ☺
  • Wegański rosół

     H A B I B I ☺
  • Budyń waniliowy z żółtkami i ksylitolem

     H A B I B I ☺
  • Ser typu mozzarella (2 składniki)

     H A B I B I ☺
  • Błyskawiczna konfiturka z persymony

     H A B I B I ☺
  • Smażone serki ołomunieckie

     H A B I B I ☺
  • Miechunka rozdęta w syropie

     H A B I B I ☺
  • Grecki sos czosnkowo-cyrtynowy

     H A B I B I ☺
  • Figi karmelizowane z miodem i likierem

     H A B I B I ☺
  • Twaróg pomidorowy z kminkiem

     H A B I B I ☺
  • Krem z brokuła i pieczonej dyni z ricottą

     H A B I B I ☺
  • Słonecznik w karmelu

     H A B I B I ☺
  • Zupa pomidorowa ze świeżych malinówek

     H A B I B I ☺
  • Jabłko tarte z marchewką i kiwi

     H A B I B I ☺
  • Baba ghanoush z dynią i papryką

     H A B I B I ☺
  • Nalewka z mango

     H A B I B I ☺
  • Domowy salceson z golonki wieprzowej

     H A B I B I ☺
  • Sałatka ogórkowo-selerowa

     H A B I B I ☺
  • Pikle angielskie

     H A B I B I ☺
  • Nalewka z pestek papai (zdrowotna)

     H A B I B I ☺
  • Bucatini z pomidorowym sosem morskim

     H A B I B I ☺
  • Kruche ciasteczka z kasztanami

     H A B I B I ☺
  • Syrop z czeremchy

     H A B I B I ☺
  • Półkruche ciasteczka dyniowe

     H A B I B I ☺
  • Rzodkiewki w occie jabłkowym

     H A B I B I ☺
  • Zupa jarzynowo-serowa z pieczarkami

     H A B I B I ☺
  • Ketchup z żółtych pomidorów, papryki i mirabelek

     H A B I B I ☺
  • Czerwona cebula w occie jabłkowym

     H A B I B I ☺
  • Barszcz najlepszy na świecie

     H A B I B I ☺
  • Dżem z węgierek z agarem i ksylitolem

     H A B I B I ☺
  • Ruskie placuszki

     H A B I B I ☺
  • Tapache - ananas, pomarańcze, nieśplik

     H A B I B I ☺
  • Paprykarz jarzynowa z ryżem

     H A B I B I ☺
  • Ocet ananasowy z figami

     H A B I B I ☺
  • Śledziki

     H A B I B I ☺
  • Dynia kiszona z rozmarynem

     H A B I B I ☺
  • Botwinka z bobem

     H A B I B I ☺
  • Zupa szpinakowa a'la szczawiowa

     H A B I B I ☺
  • Pasta z awokado i musztardy francuskiej

     H A B I B I ☺
  • Trufelki z wafelków bananowych

     H A B I B I ☺
  • Ocet estragonowy najprościej

     H A B I B I ☺
  • Rydze kiszone w solance

     H A B I B I ☺
  • Masełko śledziowo-pomidorowe

     H A B I B I ☺
  • Krem nugatowy z serkiem mascarpone

     H A B I B I ☺
  • Śniadanko na początek jesieni

     H A B I B I ☺
  • Błyskawiczne lody brzoskwiniowe

     H A B I B I ☺
  • Serek wiejski z jajkiem na miękko

     H A B I B I ☺
  • Mangold kiszony a'la szczaw

     H A B I B I ☺
  • Dojrzewający suszony schab na ostro

     H A B I B I ☺
  • Jabłkowy chleb pszenny na drożdżach

     H A B I B I ☺
  • Miodowe ciasteczka z kasztanami

     H A B I B I ☺
  • Ocet z kwiatów dzikiego bzu

     H A B I B I ☺
  • Placki z cukinii

     H A B I B I ☺
  • Smażona fasolka szparagowa w panierce

     H A B I B I ☺
  • Dżem jabłkowy z rumem, ananasem i rodzynkami

     H A B I B I ☺
  • Poulet marengo z groszkiem

     H A B I B I ☺
  • Mus jabłkowy z goździkami

     H A B I B I ☺
  • Kawa z mleczkiem i wodą kokosową

     H A B I B I ☺
  • Cukinia zapiekana z komosą i warzywami

     H A B I B I ☺
  • Pączki mniszka lekarskiego kiszone z miodem

     H A B I B I ☺
  • Pigwowiec w syropie

     H A B I B I ☺
  • Fusilli pugliesi z serem burrata i suszonymi oliwkami

     H A B I B I ☺
  • Pomidory w sosie własnym

     H A B I B I ☺
  • Pesto bazyliowe po polsku

     H A B I B I ☺
  • Kandyzowane kumkwaty

     H A B I B I ☺
  • Pstrąg smażony z cebulą

     H A B I B I ☺
  • Makaron udon z duszoną rzodkiewką i pak choi

     H A B I B I ☺
  • Dwukolorowe wafelki owocowe

     H A B I B I ☺
  • Bułka wrocławska (weka) bez zaczynu

     H A B I B I ☺
  • Bób w lekkiej aromatycznej marynacie

     H A B I B I ☺
  • Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową

     H A B I B I ☺
  • Pomidorki koktajlowe w lekkiej zalewie

     H A B I B I ☺
  • Shake białkowy a'la chłodnik

     H A B I B I ☺
  • Sałatka śniadaniowa z kalafiorem

     H A B I B I ☺
  • Zupa krem z kalafiora i białych warzyw

     H A B I B I ☺
  • Sałatka jarzynowa z wędzonym łososiem

     H A B I B I ☺
  • Podagrycznik kiszony tradycyjnie

     H A B I B I ☺
  • Kasza owsiana z warzywami

     H A B I B I ☺
  • Zielone risotto z cukinią i kurczakiem

     H A B I B I ☺
  • Ogórki kanapkowe

     H A B I B I ☺
  • Ser feta marynowany w oleju

     H A B I B I ☺
  • Kolorowa sałatka z awokado i mozzarellą

     H A B I B I ☺
  • Smażone kanie w marynacie

     H A B I B I ☺
  • Steki z młodej kapusty

     H A B I B I ☺
  • Aromatyczna marynowana cukinia

     H A B I B I ☺
  • Wegańskie ciasto bananowe

     H A B I B I ☺
  • Ciasteczko-bułeczki z kaszą jaglaną

     H A B I B I ☺
  • Zupa krem z marchewki, ziemniaków i cukinii

     H A B I B I ☺
  • Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym

     H A B I B I ☺
  • Kukurydziane ciasto z patelni z gruszkami

     H A B I B I ☺
  • Makaron soba z brokułem i gorgonzolą

     H A B I B I ☺
  • Udka kurczaka suszone w brokułach z marchewką

     H A B I B I ☺
  • Lekka zupa pomidorowa z kapustą pekińską

     H A B I B I ☺
  • Twarożek z orzechów nerkowca (wersja podstawowa)

     H A B I B I ☺
  • Ciabatta z mlekiem i kwasem z kapusty

     H A B I B I ☺
  • Kalafior kiszony z papryczkami chili

     H A B I B I ☺
  • Koktajl z mango i limoncello

     H A B I B I ☺
  • Wstążki makaronowe z pieczarkami i bekonem

     H A B I B I ☺
  • Pesto z jarmużu z orzechami laskowymi

     H A B I B I ☺
  • Kruche ciasteczka miętowe z czekoladą

     H A B I B I ☺
  • Dżem korzenny z mieszanych śliwek

     H A B I B I ☺
  • Pasztet z pieczarek

     H A B I B I ☺
  • Herbata czarna z miodem i cytrusami

     H A B I B I ☺
  • Pomarańczowy syrop z mniszka lekarskiego

     H A B I B I ☺
  • Pasta z bakłażanem, cukinią i serem feta

     H A B I B I ☺
  • Odwrócona rolada z jabłkami

     H A B I B I ☺
  • Kiszone zielone pomidory

     H A B I B I ☺
  • Drink arbuzowy z wodą kokosową i miętą

     H A B I B I ☺
  • Pasta z awokado i sera gorgonzola

     H A B I B I ☺
  • Dżem marchewkowo-cytrusowy

     H A B I B I ☺
  • Dżem jagodowy z cukrem kokosowym i kuzu

     H A B I B I ☺
  • Jabłka kiszone z przyprawami korzennymi

     H A B I B I ☺
  • Ocet jabłkowy z bananem i syropem z mniszka

     H A B I B I ☺
  • Ciasteczka owsiano-orzechowe

     H A B I B I ☺
  • Szarlotka pigwowo-gruszkowa

     H A B I B I ☺
  • Korzenny syrop śliwkowy

     H A B I B I ☺
  • Bakłażan kiszony po gruzińsku

     H A B I B I ☺
  • Grzybek owsiany z bananem

     H A B I B I ☺
  • Pasztet z żółciaka siarkowego z warzywami

     H A B I B I ☺
  • Łuszczak zmienny z brokułem w sosie serowym

     H A B I B I ☺
  • Pomidorowy bigosik z cukinii, selera i marchewki

     H A B I B I ☺
  • Islandzki skyr z ogórkiem i rzodkiewką

     H A B I B I ☺
  • Ocet z kwiatu mniszka (z syropu mniszkowego)

     H A B I B I ☺
  • Ryż mleczny z jabłkami i suszonymi owocami

     H A B I B I ☺
  • Barszcz z kiszonych liści mangolda

     H A B I B I ☺
  • Zupa z kimchi po koreańsku (Kimchi jjigae)

     H A B I B I ☺
  • Ocet z płatków piwonii lekarskiej

     H A B I B I ☺
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem

     H A B I B I ☺
  • Wegański miód jabłkowy

     H A B I B I ☺
  • Pizza na puszystym cieście ziołowym

     H A B I B I ☺
  • Gnocchi w sosie pomidorowo-warzywnym z kurczakiem

     H A B I B I ☺
  • Kasza manna z truskawkami

     H A B I B I ☺
  • Twarożek mojego Taty

     H A B I B I ☺
  • Zupa brokułowo-selerowa z serem cheddar

     H A B I B I ☺
  • Kalafior marynowany na różowo

     H A B I B I ☺
  • Oszukany sernik z brzoskwiniami

     H A B I B I ☺
  • Krupnik jaglany z soczewicą i wołowymi pulpecikami

     H A B I B I ☺
  • Penne z kurczakiem w sosie paprykowym

     H A B I B I ☺
  • Buraki z papryką, selerem i cebulą

     H A B I B I ☺
  • Babeczka cytrynowo-miętowa z mascarpone

     H A B I B I ☺
  • Lekki dżem jabłkowy

     H A B I B I ☺
  • Wątróbki królicze duszone z pastą pomidorową

     H A B I B I ☺
  • Śliwella - dżem śliwkowy z ciemną czekoladą i daktylami

     H A B I B I ☺
  • Mango Bellini

     H A B I B I ☺
  • Błyskawiczne bułki bez wyrastania

     H A B I B I ☺
Zobacz więcej przepisów
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Też takie robię ale faktycznie na zdjęciu są puszyste
20.04.2018, godz. 20:39
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
To właśnie zasługa większej ilości jajek i mąki owsianej (wychodzą jakby omleciki z dość lekkiego ciasta)... jak robię z mąką pszenną i dodam jej zbyt wiele, to robią się znacznie cięższe, niż te.
21.04.2018, godz. 11:19
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
apetyczne
24.06.2018, godz. 20:34
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
I bardzo smaczne ☺ POLECAM
31.08.2018, godz. 08:33
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pyszne i kuszące placuszki;)
12.08.2018, godz. 10:21
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Proponuję wypróbować ☺
31.08.2018, godz. 08:34
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
25.01.2019, godz. 19:22
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Dziękuję ☺
13.09.2020, godz. 21:31
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
apetycznie wyglądają
08.03.2019, godz. 11:23
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Były smaczne
13.09.2020, godz. 21:32
annaeko
annaeko powiedział/a:
Ślicznie wyglądają, ja zawsze dłużej takie smażę i nie są tak jasne i apetyczne jak te
04.04.2019, godz. 10:08
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ja też wolę bardziej przysmażone, więc dla siebie dłużej smażę ☺
13.09.2020, godz. 21:34
Renixx
Renixx powiedział/a:
Smaczne placuszki
31.03.2020, godz. 15:16
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Dziękuję
13.09.2020, godz. 21:34
Zimazima
Zimazima powiedział/a:
Apetycznie wygląda
02.05.2020, godz. 18:19
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Polecam
13.09.2020, godz. 21:35
aguchaka
aguchaka powiedział/a:
sprawdzona klasyka
10.09.2020, godz. 13:26
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Tak, to prawda
13.09.2020, godz. 21:36
Cytat: Ja też wolę bardziej przysmażone, więc dla siebie dłużej smażę ☺
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Polecam
13.09.2020, godz. 21:34
Nikita
Nikita powiedział/a:
Lubię
18.09.2020, godz. 12:03
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
My tez
27.09.2020, godz. 21:10
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczne
16.11.2020, godz. 20:39
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
smaczne
03.03.2023, godz. 17:02

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Woda na dzień dobry

Woda na dzień dobry

Barbara Strużyna
7 2 5 min
Gazpacho z awokado i ogórka

Gazpacho z awokado i ogórka

Magdalena Nagler - foodmania
12 10 10 min
Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

Dorota Rozbicka
14 13 15 min
Napój z babką płesznik - koktajl na podjadanie i utratę wagi

Napój z babką płesznik - koktajl na podjadanie i utratę wagi

Paulina Jasińska
6 4 10 min
Sos paprykowy - Lutenica

Sos paprykowy - Lutenica

Barbara Strużyna
7 4 60 min
Puszysty chleb na kefirze

Puszysty chleb na kefirze

MagdalenaKK
8 9 180 min
Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

Barbara Strużyna
7 5 40 min
Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

Nikita
9 13 15 min
Lemoniada z czerwonej koniczyny

Lemoniada z czerwonej koniczyny

Nikita
10 10 20 min
Budyń bananowy z borówkową galaretką

Budyń bananowy z borówkową galaretką

Barbara Strużyna
5 4 15 min
Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 10 15 min
Lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa

Barbara Strużyna
4 3 10 min
Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Paulina Jasińska
6 6 60 min
Szakszuka obiad w 15 minut

Szakszuka obiad w 15 minut

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 12 15 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2724)
  • danie główne (4167)
  • desery (4025)
  • jednogarnkowe (892)
  • lunchbox (1254)
  • napoje (1616)
  • pieczywo (493)
  • przetwory (576)
  • przystawki i przekąski (2962)
  • sałatki (1918)
  • sosy (309)
  • śniadanie (2612)
  • z grilla (113)
  • zapiekanki (401)
  • zupa (1115)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (172)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4048)
  • niemiecka (86)
  • polska (9280)
  • śródziemnomorska (245)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (476)
  • - wszystkie -
  • Konkurs - Pistacjowy przepis z Alce Nero (20)
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4348)
  • na zimę (rozgrzewające) (1299)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2388)
  • bezglutenowe (6611)
  • ryby i owoce morza (763)
  • wegetariańskie (9706)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (758)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (3)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Kawa (2)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (487)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (12)
  • bercia601 (2)
  • Bernadeta1984 (1)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (294)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (32)
  • Elciaa (2)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (213)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Kate W. (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (71)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (18)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martul (1)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (10)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (2)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (14)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (6)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (928)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (2006)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (3)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (37)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (12)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet