![Gofry ziemniaczane na słodko](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-08/11786-photo-main.jpg)
Gofry ziemniaczane na słodko
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Jajka - 3-4 szt.
Cukier waniliowy do smaku
Mleko - 1,5 szklanki
Cukier trzcinowy - 2-3 łyżki
Masło klarowane - 3 łyżki
Soda oczyszczona - 2/3 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Podczas miksowania ciasta może zaistnieć potrzeba dodania większej ilości mleka lub dosypania większej ilości mąki.Sposób przygotowania:
Gotowe gofry można podać z bitą śmietaną i owocami sezonowymi lub z innymi ulubionymi dodatkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.