![Dżem korzenny z mieszanych śliwek](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-08/11831-photo-main.jpg)
Dżem korzenny z mieszanych śliwek
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Cukier trzcinowy - 500 g
Dodatkowe informacje:
W skład mojej domowej mieszanki korzennej wchodzą: cynamon, kardamon, goździki, anyż, imbir. Można również użyć samodzielnie którejś z przypraw.Sposób przygotowania:
Gorącym dżemem napełnić niewielkie słoiczki, szczelnie zakręcić i zapasteryzować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.