Jabłkowy chleb pszenny na drożdżach
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: lunchbox, pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Zawiera: miody, gluten, drożdże, pszenica
Składniki:
Siemię lniane - 2 łyżki
Pestki dyni - 4-5 łyżki
Sól morska - 12 g
Miód płynny - 1 łyżeczka
Ciepła woda - 250 ml
Sok z jabłek - 200 ml
Miąższ z pieczonego jabłka - 100 garści
Ocet jabłkowy - 5 ml
Dodatkowe informacje:
Bardzo prosty i szybki sposób na samodzielny wypiek niebanalnego chleba pszennego na drożdżach, z dodatkiem ulubionych ziarenek.Sposób przygotowania:
W tym czasie foremkę dokładnie wysmarować smalcem i posypać mąką kukurydzianą.
Wyrośnięte ciasto odgazować.
Otworzyć piekarnik i pozostawić chleb do zupełnego ostygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.