• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyOgórki azjatyckie
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Ogórki azjatyckie

Ogórki azjatyckie

H A B I B I ☺

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki

Kuchnia (region): międzynarodowa

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy, orzeszki ziemne

6 osób lubi to
5 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

25 min. 2 porcje

Składniki:

Ogórki gruntowe - 300 g
Papryczka chili - 1 mała do smaku
Olej sezamowy do smaku
Czosnek - 1 duży ząbek
Sok z cytryny do smaku
Ocet ryżowy do smaku
Olej arachidowy - 2-3 łyżki
Imbir świeży - kawałek
Sól morska do smaku
Cukier do smaku

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Najpierw przygotować sos, aby nabrał smaku. Do miseczki przecisnąć przez praskę imbir i czosnek - dodać olej arachidowy i sezamowy, sok z cytryny i ocet ryżowy oraz odrobinę cukru. Wymieszać i pozostawić na 15 minut, aby się przegryzł.

Ogórki obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Papryczkę chili pokroić w drobną kostkę.

Przygotowany sos przecedzić przez sitko i wymieszać z ogórkami.
Pozostawić na 5 minut przed podaniem o ew dosolić.
6 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SOK Z CYTRYN NFC 100 % BIO 250 ml - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    SOK Z CYTRYN NFC 100 % BIO 250 ml - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • IMBIR ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    IMBIR ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL MORSKA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OCET RYŻOWY GENMAI SU FILTROWANY BIO 250 ml - ARCHE

    Więcej o produkcie na stronie

    OCET RYŻOWY GENMAI SU FILTROWANY BIO 250 ml - ARCHE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OGÓREK GRUNTOWY ŚWIEŻY BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    OGÓREK GRUNTOWY ŚWIEŻY BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH TŁOCZONY NA ZIMNO FAIR TRADE BIO 250 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH TŁOCZONY NA ZIMNO FAIR TRADE BIO 250 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ SEZAMOWY (Z PRAŻONYCH NASION) BIO 100 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ SEZAMOWY (Z PRAŻONYCH NASION) BIO 100 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PAPRYKA OSTRA ŚWIEŻA BIO (około 0,10 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    PAPRYKA OSTRA ŚWIEŻA BIO (około 0,10 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika H A B I B I ☺

  • Zupa krem z marchewki, ziemniaków i cukinii

     H A B I B I ☺
  • Fusilli pugliesi z serem burrata i suszonymi oliwkami

     H A B I B I ☺
  • Figi karmelizowane z miodem i likierem

     H A B I B I ☺
  • Baci di ricotta - włoskie pączusie serowe

     H A B I B I ☺
  • Syrop z płatków dzikiej róży

     H A B I B I ☺
  • Korzenny syrop śliwkowy

     H A B I B I ☺
  • Gofry ziemniaczane na słodko

     H A B I B I ☺
  • Kukurydziane ciasto z patelni z gruszkami

     H A B I B I ☺
  • Sałatka śniadaniowa z kalafiorem

     H A B I B I ☺
  • Pesto bazyliowe po polsku

     H A B I B I ☺
  • Zupa pomidorowa ze świeżych malinówek

     H A B I B I ☺
  • Sałatka z zielonych pomidorów z papryką

     H A B I B I ☺
  • Dżem dyniowo-pomarańczowy

     H A B I B I ☺
  • Kiszone zielone pomidory

     H A B I B I ☺
  • Zupa fasolowa z kalafiorem

     H A B I B I ☺
  • Mus z mango z nutą limonki

     H A B I B I ☺
  • Dżem z wegierek z agarem i ksylitolem

     H A B I B I ☺
  • Zupa jarzynowo-serowa z pieczarkami

     H A B I B I ☺
  • Udka kurczaka suszone w brokułach z marchewką

     H A B I B I ☺
  • Dżem korzenny z mieszanych śliwek

     H A B I B I ☺
  • Kasza manna z truskawkami

     H A B I B I ☺
  • Botwinka z bobem

     H A B I B I ☺
  • Babeczka cytrynowo-miętowa z mascarpone

     H A B I B I ☺
  • Sałatka jarzynowa z wędzonym łososiem

     H A B I B I ☺
  • Ciasteczko-bułeczki z kaszą jaglaną

     H A B I B I ☺
  • Krem z brokuła i pieczonej dyni z ricottą

     H A B I B I ☺
  • Wegański rosół

     H A B I B I ☺
  • Kiszone rzodkiewki

     H A B I B I ☺
  • Śniadanko na początek jesieni

     H A B I B I ☺
  • Zupa z grilla

     H A B I B I ☺
  • Błyskawiczna konfiturka z persymony

     H A B I B I ☺
  • Sos z awokado i śmietany

     H A B I B I ☺
  • Dojrzewający suszony schab na ostro

     H A B I B I ☺
  • Cukinia zapiekana z komosą i warzywami

     H A B I B I ☺
  • Smażone serki ołomunieckie

     H A B I B I ☺
  • Aromatyczna marynowana cukinia

     H A B I B I ☺
  • Błyskawiczne bułki bez wyrastania

     H A B I B I ☺
  • Pierogi z twarogiem waniliowym i bananem

     H A B I B I ☺
  • Błyskawiczne lody brzoskwiniowe

     H A B I B I ☺
  • Tyrolska sałatka serowo-szynkowa

     H A B I B I ☺
  • Krupnik jaglany z soczewicą i wołowymi pulpecikami

     H A B I B I ☺
  • Twaróg pomidorowy z kminkiem

     H A B I B I ☺
  • Czerwona cebula w occie jabłkowym

     H A B I B I ☺
  • Galaretka z białym winem

     H A B I B I ☺
  • Rzodkiewki w occie jabłkowym

     H A B I B I ☺
  • Jabłko tarte z marchewką i kiwi

     H A B I B I ☺
  • Pomidorki koktajlowe w lekkiej zalewie

     H A B I B I ☺
  • Domowa przyprawa JARZYNKA

     H A B I B I ☺
  • Pomidorowy bigosik z cukinii, selera i marchewki

     H A B I B I ☺
  • Kiszone zielone szparagi

     H A B I B I ☺
  • Bób w lekkiej aromatycznej marynacie

     H A B I B I ☺
  • Smażone kanie w marynacie

     H A B I B I ☺
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem

     H A B I B I ☺
  • Puree z jadalnych kasztanów

     H A B I B I ☺
  • Ocet z kwiatu mniszka (z syropu mniszkowego)

     H A B I B I ☺
  • Kiszona kapusta emigrantów

     H A B I B I ☺
  • Zielone szparagi z patelni

     H A B I B I ☺
  • Baba ghanoush z dynią i papryką

     H A B I B I ☺
  • Omlecik z parówkami

     H A B I B I ☺
  • Pigwowiec w syropie

     H A B I B I ☺
  • Jabłkowy chleb pszenny na drożdżach

     H A B I B I ☺
  • Zielone risotto z cukinią i kurczakiem

     H A B I B I ☺
  • Pizza na puszystym cieście ziołowym

     H A B I B I ☺
  • Pomidory w sosie własnym

     H A B I B I ☺
  • Makaron gryczany w sosie pomidorowym z brokułami

     H A B I B I ☺
  • Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym

     H A B I B I ☺
  • Nalewka z pestek papai (zdrowotna)

     H A B I B I ☺
  • Cukinia w parmezanowej panierce

     H A B I B I ☺
  • Zimowy dżem egzotyczny - kiwi, banan, persymona

     H A B I B I ☺
  • Szyszki krówkowe z amarantusem i żurawiną

     H A B I B I ☺
  • Kimchi - kapusta pekińska, ogórek, marchew, rzodkiew daikon

     H A B I B I ☺
  • Słonecznik w karmelu

     H A B I B I ☺
  • Steki z młodej kapusty

     H A B I B I ☺
  • Zupa brokułowo-selerowa z serem cheddar

     H A B I B I ☺
  • Wegański miód jabłkowy

     H A B I B I ☺
  • Miechunka rozdęta w syropie

     H A B I B I ☺
  • Kruche ciasteczka miętowe z czekoladą

     H A B I B I ☺
  • Lekka zupa pomidorowa z kapustą pekińską

     H A B I B I ☺
  • Trufelki z wafelków bananowych

     H A B I B I ☺
  • Odwrócona rolada z jabłkami

     H A B I B I ☺
  • Poulet marengo z groszkiem

     H A B I B I ☺
  • Babka majonezowa

     H A B I B I ☺
  • Półkruche ciasteczka dyniowe

     H A B I B I ☺
  • Dżem marchewkowo-cytrusowy

     H A B I B I ☺
  • Kawa z mleczkiem i wodą kokosową

     H A B I B I ☺
  • Pasta z bakłażanem, cukinią i serem feta

     H A B I B I ☺
  • Sorbet z mango dla dorosłych

     H A B I B I ☺
  • Gnocchi w sosie pomidorowo-warzywnym z kurczakiem

     H A B I B I ☺
  • Nocne gołąbki z piekarnika

     H A B I B I ☺
  • Dynia kiszona z rozmarynem

     H A B I B I ☺
  • Makaron udon z duszoną rzodkiewką i pak choi

     H A B I B I ☺
  • Islandzki skyr z ogórkiem i rzodkiewką

     H A B I B I ☺
  • Dżem jabłkowy z rumem, ananasem i rodzynkami

     H A B I B I ☺
  • Dżem jagodowy z cukrem kokosowym i kuzu

     H A B I B I ☺
  • Mangold kiszony a'la szczaw

     H A B I B I ☺
  • Wegański majonez jaglany

     H A B I B I ☺
  • Barszcz z kiszonych liści mangolda

     H A B I B I ☺
  • Ocet estragonowy najprościej

     H A B I B I ☺
  • Buraki z papryką, selerem i cebulą

     H A B I B I ☺
  • Ketchup z żółtych pomidorów, papryki i mirabelek.

     H A B I B I ☺
  • Makaron soba z brokułem i gorgonzolą

     H A B I B I ☺
  • Ciasteczka owsiano-orzechowe

     H A B I B I ☺
  • Zupa krem z kukurydzy

     H A B I B I ☺
  • Śledziki

     H A B I B I ☺
  • Wegańskie ciasto bananowe

     H A B I B I ☺
  • Biszkopt z jabłkami i jagodami

     H A B I B I ☺
  • Serek wiejski z jajkiem na miękko

     H A B I B I ☺
  • Pikle angielskie

     H A B I B I ☺
  • Lekka zupa jarzynowa z grysikiem

     H A B I B I ☺
  • Galaretka jabłkowo-miętowa

     H A B I B I ☺
  • Ocet jabłkowy z bananem i syropem z mniszka

     H A B I B I ☺
  • Pasztet z żółciaka siarkowego z warzywami

     H A B I B I ☺
  • Miodowe ciasteczka z kasztanami

     H A B I B I ☺
  • Twarożek mojego Taty

     H A B I B I ☺
  • Babeczka z kubeczka

     H A B I B I ☺
  • Zupa szpinakowa a'la szczawiowa

     H A B I B I ☺
  • Golonka pieczona w porterze

     H A B I B I ☺
  • Syrop z czeremchy

     H A B I B I ☺
  • Kandyzowane kumkwaty

     H A B I B I ☺
  • Korzenny pikantny ketchup z jabłkami

     H A B I B I ☺
  • Wątróbki królicze duszone z pastą pomidorową

     H A B I B I ☺
  • Ketchup dyniowo-paprykowy

     H A B I B I ☺
  • Ocet ananasowy z figami

     H A B I B I ☺
  • Nalewka z mango

     H A B I B I ☺
  • Budyń waniliowy z żółtkami i ksylitolem

     H A B I B I ☺
  • Drink arbuzowy z wodą kokosową i miętą

     H A B I B I ☺
  • Kruche ciasteczka z kasztanami

     H A B I B I ☺
  • Śliwella - dżem śliwkowy z ciemną czekoladą i daktylami

     H A B I B I ☺
  • Ciabatta z mlekiem i kwasem z kapusty

     H A B I B I ☺
  • Rydze kiszone w solance

     H A B I B I ☺
  • Kolorowa sałatka z awokado i mozzarellą

     H A B I B I ☺
  • Dwukolorowe wafelki owocowe

     H A B I B I ☺
  • Pomarańczowy syrop z mniszka lekarskiego

     H A B I B I ☺
  • Ogórki kanapkowe

     H A B I B I ☺
  • Ryż mleczny z jabłkami i suszonymi owocami

     H A B I B I ☺
  • Pasztet z pieczarek

     H A B I B I ☺
  • Bajaderki rumowe dla dorosłych

     H A B I B I ☺
  • Bułka wrocławska (weka) bez zaczynu

     H A B I B I ☺
  • Domowy salceson z golonki wieprzowej

     H A B I B I ☺
  • Twarożek z orzechów nerkowca (wersja podstawowa)

     H A B I B I ☺
  • Placki z cukinii

     H A B I B I ☺
  • Łuszczak zmienny z brokułem w sosie serowym

     H A B I B I ☺
  • Pasta lubczykowa na zimę

     H A B I B I ☺
  • Skórka pomarańczowa w syropie

     H A B I B I ☺
  • Twaróg wędzony ze śmietaną i czarną rzepą

     H A B I B I ☺
  • Krem nugatowy z serkiem mascarpone

     H A B I B I ☺
  • Szybki dżem z kiwi

     H A B I B I ☺
  • Śliwki w soku własnym - bez cukru

     H A B I B I ☺
  • Ser typu mozzarella (2 składniki)

     H A B I B I ☺
  • Smażone kanie w bułce tartej i parmezanie

     H A B I B I ☺
  • Serek wiejski z pesto z czosnku niedźwiedziego

     H A B I B I ☺
  • Maślana kasza kukurydziana na słodko

     H A B I B I ☺
  • Penne z kurczakiem w sosie paprykowym

     H A B I B I ☺
  • Zakwas pszenno-gryczany

     H A B I B I ☺
  • Herbata czarna z miodem i cytrusami

     H A B I B I ☺
  • Shake białkowy a'la chłodnik

     H A B I B I ☺
  • Ruskie placuszki

     H A B I B I ☺
  • Musztarda dyniowa

     H A B I B I ☺
  • Lekkie placuszki z młodej cukinii

     H A B I B I ☺
  • Filet drobiowy z chrzanem

     H A B I B I ☺
  • Bruschetta po polsku

     H A B I B I ☺
  • Żółciak siarkowy w słodkiej marynacie

     H A B I B I ☺
  • Makaron tagliatelle z cukinią i kurczakiem

     H A B I B I ☺
  • Wegetariańskie gołąbki

     H A B I B I ☺
  • Grzybek owsiany z bananem

     H A B I B I ☺
  • Rozgrzewający rosół drobiowy

     H A B I B I ☺
  • Bucatini z pomidorowym sosem morskim

     H A B I B I ☺
  • Jarzynowa zupa krem

     H A B I B I ☺
  • Dietetyczny shake twarogowy z morelami

     H A B I B I ☺
  • Mango Bellini

     H A B I B I ☺
  • Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową

     H A B I B I ☺
  • Słodki sos chili

     H A B I B I ☺
  • Kalafior marynowany na różowo

     H A B I B I ☺
  • Koktajl z mango i limoncello

     H A B I B I ☺
  • Wiosenne śniadanko

     H A B I B I ☺
  • Zupa krem z kalafiora i białych warzyw

     H A B I B I ☺
  • Kasza owsiana z warzywami

     H A B I B I ☺
  • Wstążki makaronowe z pieczarkami i bekonem

     H A B I B I ☺
  • Pesto z jarmużu z orzechami laskowymi

     H A B I B I ☺
  • Mangold a'la botwinka

     H A B I B I ☺
  • Mus jabłkowy z goździkami

     H A B I B I ☺
  • Pasta z awokado i musztardy francuskiej

     H A B I B I ☺
  • Masełko śledziowo-pomidorowe

     H A B I B I ☺
  • Oszukany sernik z brzoskwiniami

     H A B I B I ☺
  • Pasta z awokado i sera gorgonzola

     H A B I B I ☺
  • Paprykarz jarzynowa z ryżem

     H A B I B I ☺
  • Lekki dżem jabłkowy

     H A B I B I ☺
  • Sałatka ogórkowo-selerowa

     H A B I B I ☺
  • Pstrąg smażony z cebulą

     H A B I B I ☺
  • Minestrone w wersji jesiennej

     H A B I B I ☺
  • Budyniowa babka bananowa

     H A B I B I ☺
  • Barszcz najlepszy na świecie

     H A B I B I ☺
  • Kolorowa sałatka z cukinią

     H A B I B I ☺
  • Szarlotka pigwowo-gruszkowa

     H A B I B I ☺
  • Smażona fasolka szparagowa w panierce

     H A B I B I ☺
  • Grecki sos czosnkowo-cyrtynowy

     H A B I B I ☺
  • Ser feta marynowany w oleju

     H A B I B I ☺
Zobacz więcej przepisów
Skoter
Skoter powiedział/a:
Smaczne
25.09.2020, godz. 21:17
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Dziękuję
25.09.2020, godz. 23:21
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Prosto i smacznie
28.09.2020, godz. 12:03
Nikita
Nikita powiedział/a:
Smaczne, robię podobnie.
30.09.2020, godz. 08:19
gosia56
gosia56 powiedział/a:
chyba dobre
16.11.2020, godz. 20:07

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 8 25 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 15 180 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).