![Ogórki azjatyckie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14584-photo-main.jpg)
Ogórki azjatyckie
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy, orzeszki ziemne
Składniki:
Papryczka chili - 1 mała do smaku
Olej sezamowy do smaku
Czosnek - 1 duży ząbek
Sok z cytryny do smaku
Olej arachidowy - 2-3 łyżki
Imbir świeży - kawałek
Sól morska do smaku
Cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Papryczkę chili pokroić w drobną kostkę.
Przygotowany sos przecedzić przez sitko i wymieszać z ogórkami.
Pozostawić na 5 minut przed podaniem o ew dosolić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.