![Biszkopt z jabłkami i jagodami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-08/14403-photo-main.jpg)
Biszkopt z jabłkami i jagodami
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
Cukier - 10 łyżek
Mąka pszenna - 8-10 łyżek
Skrobia ziemniaczana - 2-3 łyżki
Proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
Olej - 3 łyżki
Jabłka kilka
Jagody - 1,5-2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Biszkopt należy kroić dopiero po ostygnięciu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Sposób przygotowania:
Do dużej tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypane bułką tartą wyłożyć 1/2 masy biszkoptowej. Na niej ułożyć cześć obranych jabłek pokrojony h w ósemki. Posypać częścią jagód.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.