![Pesto bazyliowe po polsku](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11890-photo-main.jpg)
Pesto bazyliowe po polsku
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Olej rzepakowy (tłoczony na zimno) - 2/3 szklanki
Olej dyniowy do smaku
Pestki dyni - 1/3 szklanki
Pestki słonecznika - 1/3 szklanki
Młody lubczyk do smaku
Czosnek - 1 ząbek
Szczypiorek czosnkowy do smaku
Koperek do smaku
Dodatkowe informacje:
Pesto można kilka dni przechować w lodówce - trzeba je przelać do wyparzonego suchego słoiczka i szczelnie zakręcić. Na wierzch wlać łyżkę świeżego oleju.Sposób przygotowania:
Miksować do uzyskania ulubionej konsystencji.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.