Sos z awokado i śmietany
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
Śmietana 30% - 200 g
Sól
Dodatkowe informacje:
Szybsza wersja sosu polega na wrzucenie składników do kubka blendera i zmiksowaniu. Wtedy sos nie będzie tak gesty i puszysty.Sposób przygotowania:
Schłodzoną śmietanę ubić dodając sok wyciśnięty z całej cytryny.
Do zmiksowanego awokado dodawać stopniowo ubitą śmietanę cały czas miksując.
Gotowy sos podawać do surowych lub gotowanych / pieczonych warzyw, jajek na twardo, tostów, kanapek, ryb. Można w nim maczać słone krakersy, paluszki albo chipsy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.