![Steki z młodej kapusty](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14536-photo-main.jpg)
Steki z młodej kapusty
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Olej rzepakowy - 2-3 łyżki
Masło prawdziwe - 2-3 łyżki
Koperek do smaku
Czosnek do smaku
Sól selerowa, pieprz, mielony kminek do smaku
Sos sojowy jasny do smaku
Sposób przygotowania:
Kiedy spód zrumieni się skropić kapustę sosem sojowym, posypać solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Na wierzch wrzucić kilka posiekanych listków lubczyku. Dolać kilka łyżek wody. Patelnię nakryć pokrywką i dusić kapustę do miękkości. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.