Wątróbki królicze duszone z pastą pomidorową
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
Masło klarowane
Olej rzepakowy
Sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Nietypowy sposób na podanie wątróbek nie tylko króliczych, ale również tych z kurczaka, indyka, gęsi czy kaczki.Sposób przygotowania:
Na patelni rozpuścić masło klarowane z odrobiną oleju rzepakowego i włożyć wątróbki.
Nakryć i dusić kilka minut, po czym posolić i odwrócić - nakryć i dusić do czasu, aż płyn wypływający z kawałków wątróbki będzie klarowny.
Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem, płynną przyprawą do zup oraz niewielką ilością pasty pomidorowej.
Wymieszać i nakryć na kilka chwil.
Podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.