Makaron tagliatelle z cukinią i kurczakiem
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, śródziemnomorska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
Filet z kurczaka (podwójny) - 1 szt.
Młoda cukinia - 1 kg
Cebula - 1 szt.
Masło klarowne lub olej
Sól, pieprz, czosnek, jarzynka do smaku
Dodatkowe informacje:
Kurczaka można zastąpić indykiem.Sposób przygotowania:
W międzyczasie zetrzeć młodą cukinię razem ze sk{rką na największych oczkach tarki i dodać do kurczaka. Podlać odrobiną gorącej wody, wymieszać, doprawić do smaku i dusić kilka minut.
W międzyczasie ugotować al dente makaron, odcedzić i podawać z sosem..
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.