![Makaron soba z brokułem i gorgonzolą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-04/11319-photo-main.jpg)
Makaron soba z brokułem i gorgonzolą
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Śmietanka 30% - 200 ml
Brokuł - 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Można taki makaron również podać w formie zapiekanki.Sposób przygotowania:
W rondelku rozgrzać śmietankę, dodać 100g pokruszonego sera pleśniowego oraz brokuła, lekko rozdrobnić go widelcem na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Razem przez chwilę podgrzewać, aż ser się rozpuści i utworzy sos.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.