Galaretka z białym winem
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
Woda zimna - 100 ml
Cukier do smaku
Bita śmietana
Sezonowe owoce
Dodatkowe informacje:
*Deser wyłącznie dla dorosłych!*Wino nie może być schłodzone - musi mieć temp. pokojową, aby w trakcie mieszania z rozpuszczoną ciepłą żelatyną nie zaczęło gwałtownie tężeć.
Sposób przygotowania:
Rozpuścić w mikrofalówce albo w gorącej kąpieli wodnej.
W międzyczasie do wina wsypać cukier i mieszać do rozpuszczenia, a następnie połączyć z płynną żelatyną i dokładnie wymieszać.
Płyn przelać do głębokiego talerza i odstawić do lodówki na ok. 90 min.
Po stężeniu pokroić w kostkę.
Galaretkę przełożyć do pucharków, przybrać bitą śmietaną i owocami sezonowymi.
Do czasu podania przechowywać w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.