Kasza owsiana z warzywami
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Składniki:
Cebula szalotka (średnia)
Marchewka (średnia)
Czerwona papryka kawałek
Sól i pieprz do smaku
Olej roślinny - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Kasza z duszonymi warzywami stanowi lekki samodzielny posiłek wegetariański /wegański, ale można całość wzbogacić np. kawałkiem ryby przygotowanej na parze.Nadaje się do zjedzenia także na zimno.
Sposób przygotowania:
Cebulkę szalotkę posiekać, marchewkę i cukinię grubo utrzeć.
Warzywa lekko posolić i delikatnie przesmażyć na rozpuszczonym oleju.
Dodać drobniutko pokrojoną paprykę (najlepiej bez skórki), podlać niewielką ilością wody, nakryć i udusić do miękkości. Doprawić pieprzem ziołowym
Do miękkich warzyw dodać kaszę, dokładnie wymieszać i dobrze zagrzać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.