![Zielone szparagi z patelni](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11951-photo-main.jpg)
Zielone szparagi z patelni
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Szybki i banalnie prosty sposób, który nie wymaga nadmiernych przygotowań, wielu naczyń, szczególnych umiejętności czy długiego czasu.No i cały smak zostaje w szparagach, a nie jest wylewamy z wodą, jak przy szparagach gotowanych.
Sposób przygotowania:
Odłamać twarde końcówki.
Ułożyć na patelni, na rozpuszczonym klarowanym maśle, lekko osolić i posypać granulowanym czosnkiem - nakryć dopasowaną pokrywką.
Dusić kilka minut, po czym odwrócić szparagi. Doprawić białym pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.