Zielone szparagi z patelni
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Szybki i banalnie prosty sposób, który nie wymaga nadmiernych przygotowań, wielu naczyń, szczególnych umiejętności czy długiego czasu.No i cały smak zostaje w szparagach, a nie jest wylewamy z wodą, jak przy szparagach gotowanych.
Sposób przygotowania:
Odłamać twarde końcówki.
Ułożyć na patelni, na rozpuszczonym klarowanym maśle, lekko osolić i posypać granulowanym czosnkiem - nakryć dopasowaną pokrywką.
Dusić kilka minut, po czym odwrócić szparagi. Doprawić białym pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.