Masełko śledziowo-pomidorowe
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Masło prawdziwe - 200 g
Dodatkowe informacje:
Najlepiej masełko wychodzi z dodatkiem filetów śledziowych w oleju sprzedawanych na zafoliowanych tackach.Sposób przygotowania:
Filet śledziowy najlepiej wcześniej spróbować i jeśli był moczony w bardzo stężonej solance, dobrze by było go wcześniej trochę wymoczyc w zimnej wodzie albo mleku. Przed dodaniem do masła osączyć na ręczniki papierowym i pokroić w mniejsze kawałki. Dołożyć pastę pomidorową i 2-3 łyżki oleju. Zmiksować na jednolity krem. Przełożyć do słoiczka i wstawić do lodówki do czasu stężenia.
Podawać z ulubionym pieczywem albo jako dodatek do gotowanych lub pieczonych ziemniaków.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.