Wegańskie ciasto bananowe
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, pszenica, owies
Składniki:
Syrop daktylowy lub miód wegański - 5-6 łyżek
Mleko roślinne - 1/4 szklanki
Mąka pszenna - 2 szklanki
Soda - 1 pełna łyżeczka
Sposób przygotowania:
Dosypać mąkę i sodę, po czym dokładnie zmiksować na wolnych obrotach.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190° i piec z termoobiegiem do suchego patyczka. Ostrożnie wyjąć ciasto z foremki, zdjąć papier i jeszcze 10 minut dopiec (podsuszyć) ciasto na kartce.
Pozostawić do ostygnięcia i nie próbować kroić póki nie będzie zupełnie chłodne - ciasto jest delikatne i będzie się rozpadać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.