Błyskawiczne lody brzoskwiniowe
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
Brzoskwinie w syropie do smaku
Miód płynny do smaku
Dodatkowe informacje:
Szybki i bardzo prosty deser przygotowany w zasadzie z dwóch podstawowych składników i ew. dodatków smakowych (cytryna, miód).Sposób przygotowania:
Przełożyć do zamykanego pojemnika i zamrozić. Dobrze schłodzoną śmietanę kremową (30-36%) przelać do blendera. Zamrożone brzoskwinie podzielić na mniejsze kawałki i dodać do śmietany.
Dosypać cukier cytrynowy oraz ew. niewielką ilość cukru pudru i miksować na najwyższych obrotach przez kilka chwil - aż masa nabierze gęstości.
Szybko przełożyć lody do salaterek i podawać natychmiast po przygotowaniu. Pozostałą zalewę wykorzystać do deserów, wypieków albo jako bazę kompotu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.