Krupnik jaglany z soczewicą i wołowymi pulpecikami
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: mięso, strączkowe, wołowina
Składniki:
Ziemniaki - 500 g
Brokuł - 1 średni
Soczewica czerwona - 200 g
Kasza jaglana - 150 g
Pieprz, ziele angielskie, liście laurowe
Czosnek
Natka pietruszki
Sposób przygotowania:
W międzyczasie zmielić jak najdrobniej wołowinę albo zmiksować malakserem.
Mokrymi rękami toczyć kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i wrzucić do gotującej się zupy na 7-8 minut przed końcem gotowania.
Zupę na talerzach posypać świeżymi listkami pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.