Smażone kanie w marynacie
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Jajka, mleko, bułka tarta do panierowania
Olej rzepakowy do smażenia
Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Ocet jabłkowy 5% - 1 szklanka
Woda - 2 szklanki
Sól - 1 łyżka
Cukier - 3-4 łyżki
Marchewka - 1 szt.
Gorczyca biała - 1 łyżeczka
Liście laurowe - 2 szt.
Kminek mielony - 1 łyżeczka
Ziele angielskie - 5-7 szt.
Pieprz ziarnisty do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie ugotować marynatę z wody i octu jabłkowego z dodatkiem cebuli pokrojonej w piórka i marchewki w plasterki, soli, cukru i pozostałych przypraw.
Usmażozne grzyby pokroić w paseczki albo w ćwiartki, ułożyć w słoikach i zalać gorącą marynatą. Szybko zakręcić i pozostawić w chłodnym miejscu do ostygnięcia. Następnie wstawić do lodówki na kilka dni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.