Sałatka jarzynowa z wędzonym łososiem
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
Seler korzeniowy (średni)
Marchewka - 2 szt.
Ziemniaki kilka
Pasternak do smaku
Ogórki kiszone do smaku
Kukurydza konserwowa do smaku
Majonez do smaku
Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Dodatkowe informacje:
Znana i lubiana przez większość sałatka polska zwana jarzynową lub warzywną. Dodatek wędzonego łososia nadaje niebanalnego smaku.Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone drobno pokroić. Odsączyć kukurydzę z zalewy. Łososia pokroić w niewielkie kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać dodając majonez. Doprawić do smaku solą, czosnkiem i pieprzem.
Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.