Sałatka śniadaniowa z kalafiorem
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Pomidor malinowy - 2 szt.
Jajka na twardo - 3 szt.
Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Majonez - 2 łyżki
Jogurt grecki - 2-3 łyżki
Ulubione świeże zioła
Sposób przygotowania:
Żółtka z jajek rozetrzeć widelcem z dodatkiem majonezu, posiekanego koperku oraz czosnku i pieprzu. Dodać jogurt grecki i wymieszać dokładnie.
Składniki sałatki połączyć z sosem.
Na talerzu przybrać sałatkę ulubionymi ziołami.
A to zielone z lewej strony to ta sama zielona pietruszka, jaka jest z prawej, tylko z nieco bardziej wyrośniętej roślinki, która zaczynała kwitnąć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.