Słodki sos chili
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: przetwory, sosy
Kuchnia (region): chińska, japońska, meksykańska, międzynarodowa, tajska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Imbir świeży - 150-200 g
Ogórek sałatkowy (wężowy) - 2 szt.
Czosnek (duża główka)
Cytryna (duża) - 1 szt.
Woda - 3 szklanki
Sól morska do smaku
Skrobia do zagęszczenia (mąka ziemniaczana) - 2 i 1/2 łyżki
Sposób przygotowania:
Papryczki przeciąć na połowę, wyciąć szypułkę, usunąć większość pestek,
miąższ pokroić na kawałki. Ogórki umyć i pokroić, czosnek obrać, zmiażdżyć, posiekać. Imbir obrać i grubo posiekać. Do blendera wsypać cukier, wlać szklankę wody, dodać trochę soli, pocięte składniki. Zmiksować całość aby powstała dość gładka gęsta masa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.