![Kalafior kiszony z papryczkami chili](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15459-photo-main.jpg)
Kalafior kiszony z papryczkami chili
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Pęczek koperku
Pęczek natki pietruszki
Główka czosnku
Chrzan suszony
Sól himalajska - 5 łyżek
Woda mineralna - 2 litry
Sposób przygotowania:
Papryczki chili rozciąć wzdłuż i usunąć szypułkę oraz nasiona - miąższ pokroić w paski i włożyć pomiędzy różyczki kalafiora.
Koperek i natkę pietruszki grubo pokroić i wsypać do słoja. Dodać pokrojone ząbki czosnku, sól i chrzan.
Całość zalać wodą mineralną, zakręcić i odstawić na kilka dni w ciepłe miejsce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.