Zupa brokułowo-selerowa z serem cheddar
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Łodygi selera naciowego - 4-5 szt.
Seler korzeniowy do smaku
Natka pietruszki, szczypiorek, koperek, lubczyk do smaku
Por i cebula do smaku
Ser cheddar (łagodny) do smaku
Pieprz i jarzynka do smaku
Płynna przyprawa do zup
Ryż arborio - 100-150 g
Dodatkowe informacje:
Lekka i delikatna zupa brokułowa, której zdecydowanego aromatu dodaje starty aromatyczny ser cheddar.Sposób przygotowania:
Przyprawić jarzynką w proszku i ugotować do miękkości. Zmiksować. Dodać ryż oraz odcięte kwiaty brokuła. Gotować do miękkości. Zupę zabielić mlekiem i dodać świeżo pokrojony szczypiorek. Doprawić pieprzem oraz płynną przyprawą do zup.
Na talerzach posypać zupę drobno utartym serem cheddar.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.