Cukinia w parmezanowej panierce
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Jajka duże - 2-3 szt.
Skrobia ziemniaczana trochę
Bułka tarta - 1,5 szklanki
Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Olej rzepakowy
Masło klarowane
Dodatkowe informacje:
Jeśli zostanie mi więcej roztrzepanych jajek, to krążki cukinii panieruję podwójne.Sposób przygotowania:
Cukinię umyć i osuszyć, pikroić w plastry średniej grubości i oprószyć przyprawami. Kazdy krążek obtoczyć w skrobi ziemniaczanej, następnie w roztrzepanych z przyprawami jajkach i na koniec w bułce tartej z parmezanem.
Krążki cukinii pozostawić na kilkanaście minut do przeschnięcia, a pitem usmażyć na rumiano w mieszance oleju i masła.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.