![Syrop z płatków dzikiej róży](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14474-photo-main.jpg)
Syrop z płatków dzikiej róży
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje, przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Cukier - 1 kg
Woda - 1 litr
Sposób przygotowania:
Płatki przebrać i dorzucić do syropu. Zagotować, a po chwili zdjąć z palnika, nakryć pokrywką i pozostawić do ostygnięcia. Wycisnąć sok z cytryn. Zawartość garnka ponownie podgrzać i gotować 15 minut dolewając sok z cytryn. Odcedzić. Syropem napełnić niewielkie słoiczki lub buteleczki i zapasteryzować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.