Ciabatta z mlekiem i kwasem z kapusty
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Mleko - 1 szklanka
Olej - 3 łyżki
Sól - 10 g
Drożdże instant - 4 g
Ziemniak ugotowany -
Zioła i przyprawy do smaku
Dodatkowe informacje:
Do posypania wierzchu ciabatty użyłam ziół prowansalskich, czosnku granulowanego, mielonego kminku, papryki oraz grubej soli himalajskiej.Sposób przygotowania:
Dolać ciepłe mleko, kwas z kapusty i olej.
Ciasto wyrabiać przez ok 10 minut na niskich obrotach.
Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Ciasto lekko odgazować i przelać na dużą blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Wierzch obsypać ulubionymi ziołami i przyprawami i pozostawić do wyrośnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.