![Ser typu mozzarella (2 składniki)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14583-photo-main.jpg)
Ser typu mozzarella (2 składniki)
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Sposób przygotowania:
Szybko przelać całość na bardzo gęste sito ustawione nad czystym garnkiem - serwatkę postawić na średnim palniku, a ser sprawnie zagnieść w jedną kulkę wyciskając nadmiar serwatki.
Kulkę sera na zmianę zanurzać w gorącej serwarce i rozciągać oraz zagniatać, aż zrobi się zwartą i lśniąca.
Gotowy ser zanurzyć w bardzo zimnej wodzie i pozostawić, żeby ostygł.
W międzyczasie ostudzić część serwatki i w niej przechowywać ser w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.