Paprykarz jarzynowa z ryżem
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Por (duży) - 1 szt.
Marchewka - 500 g
Seler - 350 g
Korzeń pietruszki - 200 g
Sól, pieprz, cukier, czosnek granulowany, chili do smaku
Papryka słodka mielona - 20 g
Olej rzepakowy
Koncentrat pomidorowy do smaku
Dodatkowe informacje:
Paprykarz po wyjęciu ze słoika można połączyć z dowolną rybą - gotowaną, smażoną, pirczoną albo z puszki.Sposób przygotowania:
W dużym naczyniu połączyć rozdrobniony ryż, grubo utarte gotowane jarzyny, zeszklonego pora podduszonego z cukinią.
Składniki doprawić do smaku i dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym oraz 1/3 szkl oleju.
Paprykarzem napełnić niewielkie słoiczki i zapasteryzować.
Ja również nie kupuję ryży ani kaszy w torebkach
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.