![Pstrąg smażony z cebulą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14530-photo-main.jpg)
Pstrąg smażony z cebulą
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Cebula - 400 g
Mąka pszenna
Olej do smażenia
Sól, pieprz
Zielona pietruszka
Jasny sos sojowy
Sposób przygotowania:
Ryby opanierować w mące i usmażyć na mieszance oleju i klarowanego masła.
W międzyczasie pokroić 2-3 cebulę w dość grube paski lub kostkę, posypać solą i pieprzem, skropić sosem sojowym i usmażyć.
Gotowe ryby ułożyć na talerzach, a na nich usmażoną cebulkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.