![Omlecik z parówkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11973-photo-main.jpg)
Omlecik z parówkami
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
Parówki cielęce - 2 szt.
Masło klarowane
Sól ziołowa do smaku
Ketchup dla dzieci
Dodatkowe informacje:
Dekoracyjny, smakowity i zachęcający wyglądem omlet w parówkowe kropeczki - idealny dla małych niejadków.Sposób przygotowania:
Niewielką patelnię lekko rozgrzać, stopić klarowane masło i ułożyć krążki parówek.
Lekko podsmażyć z jednej strony, aby złapały nieco koloru.
W tym czasie roztrzepać jajka z przyprawami, zalać parówki i posypać szczypiorkiem. Nakryć pokrywką i ogrzewać kilka minut na małym ogniu, aż spód się podsmażyć, a wierzch lekko zetnie.
Ostrożnie złożyć omlet na połowę i jeszcze na chwilkę nakryć. Przełożyć na talerz. Na krążkach parówki zrobić kropeczki z ketchupu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.