Dżem marchewkowo-cytrusowy
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Cukier - 3 szklanki
Cytryny - 3 szt.
Pomarańcze - 2-3 szt.
Galaretka pomarańczowa - 1 opakowanie
Żel-fix 3:1 - 2 opakowania
Woda - 2 litra
Sposób przygotowania:
Z cytrusów otrzeć skórkę i wycisnąć sok - dodać do musu marchewkowego.
Wsypać żelfix i galaretki - mieszać do rozpuszczenia. Nie dopuszczając do silnego wrzenia gotować jeszcze ok 3 minut.
Przygotowane małe słoiczki wypełnić po sam brzeg i od razu zakręcić. Odstawić dnem do góry i pozostawić do ostygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.