Minestrone w wersji jesiennej
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Ziemniaki - 3-4 średnie szt.
Marchewka - 2 średnie szt.
Szalotka - 2-3 średnie szt.
Dynia - 1 średni kawałek
Czosnek - 3-4 ząbki
Masło klarowane - 70 g
Sól, pieprz, rozmaryn do smaku
Mascarpone albo ricotta do smaku
Dodatkowe informacje:
Minestrone, to tradycyjne włoskie zupy jarzynowe. W każdym regionie i o każdej porze roku robi się nieco inne, bo i dostępne skladniki są różne.Gęstość minestrone reguluje się ilością dodanej wody, ale w razie potrzeby można też dodać do zupy ugotowanego ryżu albo makaronu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.