![Dżem jagodowy z cukrem kokosowym i kuzu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-08/11840-photo-main.jpg)
Dżem jagodowy z cukrem kokosowym i kuzu
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Cukier kokosowy - 3 szklanki
Sok i skórka z cytryny do smaku
Woda - 1-2 szklanka
Dodatkowe informacje:
Dżem ma dość lekką konsystencję, dlatego przed podaniem powinien być dobrze schłodzony.Sposób przygotowania:
Wsypać do garnka, zasypać cukrem kokosowym i dodać sok oraz skórkę startą z cytryny. Wymieszać i zostawić na 1-2 godziny pod przykryciem.
Postawić garnek na średnim płomieniu, dolać wodę (1/2 szklanki pozostawić na później), doprowadzić do wrzenia i ogrzewać na minimalnym ogniu przez 10-15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.