Ciasteczko-bułeczki z kaszą jaglaną
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Mąka pszenna - 1 szklanka
Kasza manna - 1 szklanka
Masło miękkie - 1 pełna łyżka
Sól - 1 mała łyżeczka
Miód - 1 łyżka
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Mleko krowie lub roślinne - 100 ml
Woda - 100 ml
0cet jabłkowy - 2 łyżeczki
Dowolne ziarenka do posypania
Dodatkowe informacje:
Można podawać lekko ciepłe z masłem albo dżemem.Sposób przygotowania:
Dodac do niej miękkie masło, mleko, wodę, ocet, sól i miód. Krótko zmiksować.
Dodać mąkę połączoną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz kaszkę mannę. Wyrobic ciasto mikserem i odstawić na 10-15 minut.
W tym czasie nagrzać piekarnik z termoobiegiem do 200°C.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia układać uformowane mokrymi dłońmi porcje ciasta.
Posypać ziarenkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.