Kalafior marynowany na różowo
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Sok z buraków - 1 szklanka
Sól morska - 1,5-2 łyżki
Ocet 10% - 1 szklanka
Woda - 3 szklanki
Ziele angielskie
Liście laurowe
Gorczyca
Sposób przygotowania:
Kalafiora podzielić na małe różyczki i obgotować al dente w przygotowanej wodzie.
Odcedzić łyżką cedzakową przekładając wprost do słoików. Do każdego słoika dodać 1 niewielki listek laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego i po trochę gorczycy.
Do wody z blanszowania kalafiora dolać ocet i sok z buraków i wypełnić przygotowane słoiki.
Zapasteryzować przez 15-20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.