![Ciasteczka owsiano-orzechowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14598-photo-main.jpg)
Ciasteczka owsiano-orzechowe
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, owies
Składniki:
Orzechy mieszane - 100-150 g
Olej kokosowy - 120 g
Jajka duże - 2 szt.
Sól - szczypta
Sposób przygotowania:
Do płatków dodać sól, żółtka, stopiony olej kokosowy, cukier i zmielone orzechy (dowolna mieszanka). Wymieszać.
Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z płatkami.
Masę porcjować na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170° z termoobiegiem na 20-25 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.