![Kiszona kapusta emigrantów](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14623-photo-main.jpg)
Kiszona kapusta emigrantów
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Marchewka - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Sól - 1 łyżka
Wywar z ziemniaków
Dodatkowe informacje:
Tak przygotowana kapusta kisi się znacznie szybciej niż tradycyjnie przygotowana.Sposób przygotowania:
Warzywa wymieszać z solą i kminkiem, po czym wypełnić dwa słoiki po 650-720ml mocno ubijając. Ze słoików zlac do osobnego pojemnika nadmiar soku, jaki puści kapusta. Do każdego słoika dolać po 2-3 łyżki gorącego wywaru z gotowania ziemniaków.
Słoiki lekko zakręcić i wstawić do jakiegoś naczynia, gdzie będzie odplywal kwas w trakcie fermentacji. Pozostawić na ok 7 dni w temp pokojowej.
Czas fermentacji zależy od temperatury panującej w pomieszczeniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.