Pasztet z pieczarek
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Por posiekany - 1/2 szklanki
Marchewka starta - 1/2 szklanki
Seler starty - 2/3 szklanki
Jajka - 5 szt.
Bułki czerstwe - 3 szt.
Olej
Jarzynka, pieprz, czosnek granulowany
Natka pietruszki
Bułka tarta
Kasza manna
Masło
Dodatkowe informacje:
Pasztet idealnie smakuje z dodatkiem ketchupu albo musztardy.Sposób przygotowania:
Dużą foremkę na piernik wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować olejem i posypać bułką tartą.
Wyłożyć masę i wyrównać powierzchnię, posypać bułką tartą. Na wierzchu ułożyć wiórki masła.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok 60 minut. Ostrożnie wyjąć z foremki i pozostawić do ostygnięcia. Schłodzić w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.