Serek wiejski z jajkiem na miękko
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Jajka wiejskie - 2 szt.
Sól ziołowa do smaku
Czosnek niedźwiedzi (suszony) do smaku
Papryka mielona do smaku
Dodatkowe informacje:
Serek wiejski jest bardzo wdzięcznym produktem śniadaniowym i nie musi być nudny. Można go łączyć z bardzo wieloma dodatkami tworząc niezliczone kompozycje smakowe.Sposób przygotowania:
W międzyczasie ugotować jajka na miękko i zaraz po wyjęciu z wrzątku przełożyć do zimnej wody, aby przerwać proces gotowania.
Po chwili studzenia obrać jajka i dodać do twarożku rozcinając, aby płynne żółtko się wylało. Rozgnieść widelcem i ew. doprawić do smaku.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.