Gnocchi w sosie pomidorowo-warzywnym z kurczakiem
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, śródziemnomorska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
Skrobia ziemniaczana - 2 łyżki
Mąka pszenna (ile zabiorą ziemniaki)
Filet z kurczaka (podwójny)
Czerwona papryka - 1 szt.
Sok pomidorowy lub wielowarzywny - 1 szklanka
Sól, pieprz, cukier, czosnek do smaku
Olej rzepakowy
Sposób przygotowania:
Mięso z piersi kurczaka pokroić w niewielkie cienkie kawałki, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z papryką pokrojoną w paski, drobno pokrojonym porem i pieczarkami pokrojonymi w cząstki. Całość po przesmażeniu podlać sokiem pomidorowym rozcieńczonym gorącą wodą.
Doprawić do smaku i dusić na patelni do miękkości i odparowania nadmiaru płynu.
Na koniec, kiedy wszystkie składniki są miękkie dołożyć kluseczki i podgrzać w sosie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.