![Ocet estragonowy najprościej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14485-photo-main.jpg)
Ocet estragonowy najprościej
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
W kuchni czeskiej tradycyjnie marnuje się ogórki w marynacie z octem estragonowym.Ja lubię go również do grzybów.
Sposób przygotowania:
Listkami napełnić butelki lub słoiki i zalać czystym octem spirytusowym. Zakręcić i odstawić do macerowania w ciemne miejsce na kilka tygodni. W tym czasie estragon oraz ocet zmienią kolor.
Gotowy ocet estragonowy odcedzić i przelać do szczelnych butelek. Używać do przetworów z warzyw, zakwaszania barszczu czy do marynowania mięs.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.