![Sałatka ryżowa z tuńczykiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11976-photo-main.jpg)
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza, wegetariańskie
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
Tuńczyk w oleju - 2 opakowania
Pasta pomidorowa do smaku
Sól ziołowa, pieprz, czosnek granulowany, papryka łagodna do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatka ryżowo-rybna przygotowana na wzór popularnego od wielu lat paprykarza szczecińskiego, ale bez konserwantów.Sposób przygotowania:
Do cebuli dołożyć koncentrat pomidorowy i przesmażyć do połączenia i lekkiej zmiany koloru. Ryż odlać i odsączyć nadmiar wody - dodać do cebuli z pastą pomidorową. Na końcu dodać tuńczyka razem z częścią oleju z puszki.
Doprawić sałatkę dużą ilością pieprzu i czosnku. Sprawnie napełnić słoik i ugnieść, aby wypchnąć powietrze. Szczelnie zakręcić i pozostawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Podawać z ulubionym pieczywem z masłem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.