![Dżem z węgierek z agarem i ksylitolem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11938-photo-main.jpg)
Dżem z węgierek z agarem i ksylitolem
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
ksylitol - 1,5 szklanki
Dodatkowe informacje:
Dżem jest naturalny, ma krótki skład, dosłodzony jest do smaku (w zależności od smaku śliwek), jest dość szybki w przygotowaniu i nie wymaga, w odróżnieniu od tradycyjnych powideł, wielogodzinnego smażenia.Sposób przygotowania:
Ogrzewać na minimalnym ogniu jeszcze kilkanaście minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.