![Pigwowiec w syropie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-10/12032-photo-main.jpg)
Pigwowiec w syropie
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje, przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Pigwowce, ze względu na swoje dość małe rozmiary, nieco trudniej przygotować od tradycyjnej pigwy - jednak ma on znacznie bogatszy aromat, dlatego warto. W identyczny sposób można też przygotować pigwę.Sposób przygotowania:
Pokrojone plasterki pigwowca będą ciemniały, jednak po pasteryzacji odzyskają jasną barwę.
Owoce przełożyć do słoików ciasno upychając i uzupełnić pozostałym w misce syropem. Nie dowieść wody!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.