Dojrzewający suszony schab na ostro
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: lunchbox, przetwory, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
Cukier kryształ - 1/2 szklanki
Sól morska - 1/2 szklanki
Czosnek granulowany - 1 łyżka
Majeranek otarty - 2-3 łyżki
Papryka słodka mielona - 1 łyżka
Papryka chili (pieprz cayenne) - 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy do smaku
Dodatkowe informacje:
Pyszna domowa suszona wędlina bez wędzenia. Prosta w przygotowaniu, a smak jest zależny od wyboru ulubionych przypraw.Sposób przygotowania:
Obtoczyć w przyprawach.
Całość możliwie ciasno zasznurować, aby schab zachował kształt.
Końcówkę zawiązać tworząc pętelkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.