![Wstążki makaronowe z pieczarkami i bekonem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11977-photo-main.jpg)
Wstążki makaronowe z pieczarkami i bekonem
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica
Składniki:
Jajka (duże) - 3 szt.
Olej - 1/2 łyżki
Sól miałka - 1/3 łyżeczki
Pieczarki - 500 g
Czerwona cebula - 2 szt.
Marchewka (duża)
Jarmuż (lub kapusta pak choi) trochę
Sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa w płynje do smaku
Dodatkowe informacje:
Łatwe danie na obiad albo kolację. Dodatek wędzonki zmienia łagodny smak pieczarek na bardziej swojski.Sposób przygotowania:
Bekon pokroić w plasterki, a następnie w drobną kosteczkę lub wąskie paseczki. Przesmażyć na małym ogniu, aż się wytopi i zrumieni. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Przesmażyć na rumiano.
Do zrumienionego bekonu z cebulą dodać startą marchewkę i jarmuż albo pak choi - razem podsmażyć, doprawić solą i nakryć pokrywką, aby całość się udusiła.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.