![Miodowe ciasteczka z kasztanami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-01/10753-photo-main.jpg)
Miodowe ciasteczka z kasztanami
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: miody, gluten, jajka, pszenica
Składniki:
stopiony smalec - 250 g
płynny miód - 200 ml
jajko -
ekstrakt waniliowy -
kardamon mielony -
mąka pszenna - 2,5 szklanki
mąka ryżowa - 2-3 łyżki
proszek do pieczenia - łyżeczka
soda - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Łatwe, szybkie, kruche i bardzo długo zachowują świeżość.Niezwykle aromatyczne i smaczne - tym bardziej kruche im cieńsze.
Sposób przygotowania:
Miksować do uzyskania jednoltej zawiesiny.
Ciasteczka ułożone na blasze wyścielonej papierem do pieczenia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na maks. 15 minut.
Im bardziej ciasteczka się zrumienią, tym bardziej miód skarmelizuje - wtedy ciasteczka mogą wyjść twarde.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.